Skoro každý řidič zažil někdy prodej svého čtyřkolového miláčka. A určitě mi dá každý za pravdu, že úspěšný prodej je ten, který je rychlý například z důvodu koupě nového auta, ale hlavně za dobrou cenu. K prodeji se dá využít jak osvědčené autobazary, tak také různé sociální sítě, internetové bazary a v neposlední řadě na doporučení. Vše uvedené má své pro i proti. Nejlepším a nejrychlejším způsobem je zajisté doporučení. Stačí nabídnout odměnu a Vaší přátele a přátele přátel se postarají o rychlý prodej.
červený ford mustang
Při prodeji na internetu je důležité správně a bez chyb sepsat prodejní inzerát. Většina takových portálů dovoluje vkládat inzerát zdarma. Oblíbené jsou i aukční portály kde uvedete nejnižší možnou cenu za kterou chcete prodat a lidé přihazují po celou dobu aukce. Jako poslední oblíbenou možností jsou autobazary. Pokud chcete mít peníze autobazar od Vás auto odkoupí, ale musíte počítat s tím, že za něj dostanete méně peněz než, které byste získali prodejem sami. Rozhodnout se komu nakonec auto prodáte je vždy, ale na Vás.
 obchodník s auty

Co udělat před úspěšným prodejem?

 
·         Inzerujte na více místech (sociálně sítě, bazary)- zvýšíte tím rychlejší šanci prodat
·         Neskrývejte závady před kupcem
·         Je obecně známo, že prodává pohled. Proto by auto mělo být krásně naleštěné a uklizené.
·         Určitě auto před prodejem nechte projít servisní prohlídkou
·         Auto vyfoťte- fotky nabuzují první dojem o stavu vozidla, auto by mělo být na fotkách vidět celé plus doplňte o fotky interiéru a motoru.
·         Při prodeji přes internet si dejte záležet na sepsání inzerátu. Měl by být pravopisně bez chyb a nezapomeňte uvést údaje o autě.
·         Zájemce o koupi Vašeho auta určitě nechte projet ve Vašem autě. Tak si udělá obrázek, jak auto funguje.
·         Při prodeji auta v autobazaru si důkladně přečtěte smlouvu
·         Pokud jste se o vůz starali soustavně během celé doby Vašeho používání vůz jeví menší známky opotřebení a pro kupujícího bude zajímavější.