Dekorace v obchodech či drobnosti vyrobené doma dodají vašemu pokoji příjemnou atmosféru. Soustředit se na kontrast barev nábytku a zdí, vybrat minimalistické či naopak zdobné deky i povlečení, to vše je samozřejmě důležité. Ale i drobnosti jsou důležité. Vždyť dík nim si vyšperkujete pokoj natolik, že jej každý host ocení. Například fotografie se vzpomínkami, které dáváte do rámečků. Pokud se nehodí do vašeho minimalistického pokoje, můžete jej vyzdobit, a to hned několika způsoby.

Obyčejný rám

            V obchodě s nábytkem a dekoracemi do domu můžete nakoupit umělé květy. Dají se sehnat i v květinářství, ale větší výběr pravděpodobně seženete u dekorací. Poté od květů odstřihnete stonky a přilepíte je například lepicí pistolí k rámu. Nebojte se je lepit hned k sobě, bude jich pak samozřejmě potřeba více. Květy pak zvýrazní rámeček a nenápadná ozdoba tak více vynikne.

            Stejně tak můžete využít například dekorativní kameny, které nalepíte stejným způsobem. Můžete využít více barev, které k sobě budete skládat, aby stejné barvy nebyly vedle sebe.

            Dalším způsobem je nakoupit akrylové barvy, ty se totiž na rozdíl od temper a dalších druhů barev nerozpustí ve styku s vodou. Ředí se s ní, ale po uschnutí již drží. Můžete si vybrat barvu, kterou potřebujete a s ní vymalovat rám. Na dřevě navíc bude například bílá barva působit dostatečně přírodně, aby nenarušila design rámu.
Rámeček a nůžky

            Pokud ale uvažujete opravdu minimalisticky, nejlepší řešením je nakoupit pouze sklo s podložkou bez rámu. Ty se k sobě připevní cvočky a pak je jen zavěsíte. Nebo si vytvořte z přírodní lanka „věšák“, na který pomocí kolíků obrázky upevníte. Můžete místo provázku sehnat i světelný řetěz. Poté budete mít jednoduchá, ale velmi elegantní řešení, které nezůstane bez povšimnutí. Ale reálný čas výroby bude pouhých 5 minut, tudíž se pro krásu opravdu nenadřete.