S kvalitními přípravky bazénové chemie máte dokonale průzračně čistou bazénovou vodu téměř zaručenou. Důležitá je ještě pravidelnost jejich používání. Přípravek chlor shock Chlorito je pomocníkem v případě, že náhodou pravidelnou údržbu opomenete. Chlor shock je skvělým pomocníkem pro šokovou terapii vody, pokud při kontrole zjistíte akutní nedostatek aktivního chloru ve vodě. Jelikož běžné přípravky a tablety jsou pomalu rozpustné a dodávají účinné látky do bazénové vody postupně, potřebujete přípravek, který zaúčinkuje okamžitě a tímto přípravkem je právě tento skvělý pomocník. Dodá bazénové vodě dostatek dezinfekční látky okamžitě po jeho vložení do vody.

voda

Tento přípravek bazénové chemie je na trh dodáván jako granulát, který je důležité nejdříve rozmíchat jen v menším množství vody a teprve poté postupně vlévat do bazénu, a to při zapnuté filtraci, díky které se ve vodě dobře promísí a může tak okamžitě začít fungovat. Kromě toho, že jde o přípravek, který je určen k šokové terapii vody, můžete jej také využívat k preventivní údržbě bazénové vody při pravidelné úpravě. Nezapomínejte, že je nutné pravidelně alespoň jednou za dva týdny bazénovou vodu zkontrolovat za pomocí testeru a zjistit tak nejen, jestli obsahuje dostatek aktivního chloru, ale také v jakých hodnotách se nachází PH vody, což je velmi důležitý ukazatel kvality vody.

poležení u bazénu

Je pravdou, že všemu se pravidelnou údržbou vždy vyhnout nemusíte. Protože vlivem velkých veder či většího využívání bazénu se také může stát, že chlor z vody vyprchává rychleji. Proto je lepší těmto situacím předcházet a pokud nastanou velká vedra, provádějte kontrolu bazénové vody raději častěji. A v každém případě mějte vždy po ruce přípravek chlor shock, který Vám s řešením situace pomůže. Užívejte si slunce a koupání po celé léto bez starostí s bazénovou vodou.