Přemýšlíte, jak děti zabavit i venku? Aby i tam měli dostatek zábavy a možnosti ke hře? Pak jim můžete vybudovat dětské hřiště s různými herními prvky. Můžete pouze objednat již sestavené hřiště a jen ho doma postavit. Nebo můžete zakoupit a objednat různé herní prvky a ty si doma seskládat podle svých představ.

Na dětském hřišti by rozhodně neměly chybět různé druhy houpaček. Děti houpání milují, je také uklidňující a příjemné. Houpačky by měly odpovídat i věku dětem. Je tak dobré tam mít houpačky jak pro malé, tak i pro větší děti.

velké hřiště

Dále by na hřišti neměla chybět ani skluzavka. Děti milují skluzavku a je možné ji třeba zabudovat na kopec do přírodního terénu. Skvělou volbou je také dětský zahradní domek se skluzavkou. Domeček je vyvýšený, děti si v něm mohou hrát a z domečku pak mohou sjet po skluzavce dolů. Do domečku se mohou dostat třeba po schodech, lanech, mostě apod. Děti si na takovém domečku se skluzavkou užijí mnoho zábavy. Mohou si tam hrát i na schovávanou, na honěnou a na takové skluzavce si užijí nejenom ti nejmenší, ale klidně i mnohem starší děti.

domeček se skluzavkou

Dále můžete na hřiště pořídit pískoviště, lanové prolézačky, horolezeckou stěnu, lanovku, houpací kruhy, houpací koně, tunely a další průlezky. Můžete také hřiště postavit do nějakého zajímavého tvaru, třeba mašinky, traktoru, hradu apod. K tomu následně můžete dokoupit různé doplňky, jako je volant, kola a další menší pomůcky, které pomohou rozvíjet jemnou motoriku. Celkově hřiště slouží nejenom ke hraní a zábavě, ale hřiště skvěle slouží i k procvičování celého těla. K procvičování jemné i hrubé motoriky a koordinace. Děti si tak nejenom pohrají, ale i procvičí a to vše na čerstvém vzduchu. A pokud máte už větší děti a nemůžete je dostat ven na zahradu, tak i jim pořiďte na hřiště nějaké herní prvky a uvidíte, že je určitě aspoň něco vyláká ven a pohrají si na tom i s kamarády.