Pokud chcete změnit svůj životní styl k lepšímu, neváhejte ani vteřinu a začněte ihned. Neodkládejte změnu na zítřek, na pondělí nebo snad na nový rok. Začněte hned. S našimi tipy budete vědět, jak na to.

Vyvážená strava

Jezte pravidelně a vyváženě. To znamená omezit fast foody a sladkosti. Balanc je důležitý, dovolte si vzít tyto zpracované suroviny, ale ne ve velké míře každý den. Na internetu naleznete velké množství výživových pyramid, podle kterých se řídit, případně si můžete nechat jídelníček sestavit odborníkem.

Čistá voda

Omezte perlivé vody. Nemusíte zcela, ale čistá voda je prostě a jednoduše základ. Očisťuje organismus a napomáhá jeho správné funkci. Denně byste měli vypít minimálně 1.5 litru vody, při zátěži a teplých dnech ještě více.

Pohyb

Pohyb

Pravidelný pohyb je základ. Každý člověk by se měl hýbat minimálně třicet minut třikrát týdně a denně mimo to nachodit kolem 8000 kroků. Samozřejmě, tato statistika se netýká nemocných lidí.

Spánek

Dospělý člověk by měl naspat kolem 7 – 9 hodin denně a to nejlépe přes noc. Správně byste měli chodit spát a vstávat každý den v podobný čas, aby Vaše tělo mělo pravidelný režim.

Produktivita

Dodržujte pravidlo 40/20. Čtyřicet minut práce a soustředění, dvacet minut pauza. Pokud Vám systém nevyhovuje, klidně+ si dobu pozměňte. Pro největší efekt vypněte všechny rušivé elementy, jako například mobil.

Vyvážená strava

Omezte alkohol

Nikdo neříká, že si nemůžete dát skleničku vína, ale vyřadit byste měli tvrdý alkohol nebo vypití celé láhve již zmíněného vína. Alkohol do zdravého života patří pouze v omezené míře, obecně jako všechno. Balanc je základ.

Dosažení zdravého životního stylu je dlouhodobý proces. Někdy je cesta snazší, někdy se Vám do ní přimotá překážka. Hlavní je se nevzdat po jednom zmařeném dni, klidně si brát pauzy, ale hlavně se nevzdat. Jedině tak se dostanete k cíli.