Adventním obdobím nazýváme čtyři neděle před Štědrým dnem. Jedná se tedy o čtyři týdny před Vánocemi. Lidé se tak určitým způsobem připravují na svátky. Křesťanský význam spočívá zejména v čekání na příchod Ježíše Krista. Během trvání těchto týdnů si můžeme čekání na Vánoce zpříjemnit. Zde je deset tipů a nápadů na trávení vašeho času.
dřevěný betlém
Aktivity
·         Výroba věnce: Tvoření věnce je zábava na dlouhý studený večer. Při zapalování jednotlivých svíček si pak můžete udělat hrnek horké čokolády, odpočívat a čerpat energii.
·         Pečení cukroví: Provoňte domov báječnou vůní z vlastních výrobků. Napečte si na sváteční dny něco dobrého. Cukroví můžete darovat jako pozornost například kolegům v práci.
·         Dekorování domu: Dům či byt si můžete ozdobit. V obchodech se prodávají nejrůznější typy dekorací. Jistě si vyberete.
·         Návštěva adventních trhů: V posledních letech patří k těm nejoblíbenějším způsobům trávení předvánočních dnů. Navštivte stánek s punčem a ochutnejte speciality z kuchyně.
·         Vyrazte do kostela: Sejděte se se svými blízkými a vydejte se na návštěvu kostela. Objevit můžete zajímavou výzdobu nebo si vyslechnout kázání kněze.
adventní věnec
·         Prohlídka betlémů: Tato činnost se bude líbit i vašim dětem. Můžete jim vykládat legendy o jednotlivých postavách. Prohlédnout si můžete betlémy dřevěné, pohyblivé či dokonce ty živé.
·         Programy na zámcích: Kouzelná atmosféra na vás čeká na nádvořích českých zámků. Tyto prostory vás nalákají do své náruče svou romantickou náladou. Odehrávají se zde nejen trhy a ukázky nejrůznějších tradičních řemesel, ale i krátká divadelní představní.
·         Rozsvícení vánočního stromu: Vyrazili jste někdy do některého z větších měst? V den rozsvícení stromů můžete zažít zajímavý zážitek.
·         Trhání barborky: Její hledání spojte s příjemnou procházkou. Ve Štědrý den vám rozkvete a ozdobí tak váš jídelní stůl.
·         Tradice: Vyprávějte dětem, co se za dřívějších dob dělo a jak si tyto týdny zpestřovali naši předkové.