3D tisk na zakázku 3d-tiskni.cz neboli aditivní výroba vznikly zhruba v druhé polovin 20 století roce 1980 kdy si Chuck Hull nechal patentovat vše týkající se 3D tisku. Co je vlastně 3D tisk? je 3D model převeden do reálného trojrozměrného objektu. Pokud byste si chtěly doma vytisknout něco ve 3D museli byste si pořídit 3D tiskárnu která se cenově pohybuje od 5 000 Kč do cca 60 000 Kč.

3D tiskárna

Je možnost si telefonicky nebo e-mailem domluvit výrobek na zakázku který by se vám líbil nebo vyhovoval. Při 3D tisku si můžete navolit rozměry podle vaší potřeby, rozměry výrobku jsou opravdu různé a vždy je máte v e-shopu vypsané u některých výrobků je kolonka vyberte možnost, když tuto kolonku rozkliknete máte na výběr z velikostí (Malé, Střední, Velké, Mega) při nákupu 3D tiskárny se volba velikosti liší typem tiskárny. Ceny 3 D výrobků se pohybují od 100 Kč do 10 000 Kč. Na stránce Svět 3D tisk najdete rozšířený výběr výrobků za dobré ceny a zároveň i veškeré příslušenství k vaší 3D tiskárně kterou vlastníte doma od barev po náhradní díly nebo samotné tiskárny. Na webu můžete sehnat různé příslušenství k 3D tiskárnám.

Výrobek 3D tisku

Díky 3D tiskárně si můžete objednat nebo vyrobit například: nádoby, šperky, háčky na ručníky, stojánky na mobilní telefon ale i motivy na tričko a hračky pro děti. Tudíž se 3D tisk dá použít jako dárek k narozeninám nebo k Vánocům, anebo i pro vlastní domácí využití. Společnosti jako je například Adidas nebo Nike začaly využívají 3D tiskárny na výrobu sportovní obuvi (kopačky, běžecká obuv a podobně). S obuví se zatím ale v obchodech nesetkáte, protože slovy výrobců cituji „Obuv z 3D tiskárny zatím moc dlouho nevydrží, Vědci 3D tisk používají například k vytvoření objektů podobným kostem. V poslední dob si lidé začaly dokonce i tisknout suroviny nebo dokonce už i celé pokrmy.